Over

Waar het ooit begon met een twitter account om ideeën te delen voor en over food was de spiegelreflexcamera het volgende middel om de creatieve bij uit te hangen. Als hobby, maar toen andere mensen er ‘lucht’ van kregen nam het serieuzere vormen aan. Niet alleen de camera moest er aan geloven, maar van styling kreeg ik de smaak te pakken. En dan word je nog hongeriger naar meer… En dat meer betekend nu: als fotograaf en foodstylist door het leven!

Maar wie is Marjolein nu eigenlijk? Dit dus!

Altijd een foodie geweest?
Nee, niet echt. Als klein roodharig meisje ging de voorkeur uit naar lekker vlees. Groente en aardappelen (klopt, ik kom uit een traditioneel gezin) daar wist ik wel op creatieve wijze vanaf te komen.
Maar toen ik tijdens mijn studie deeltijd kon gaan werken startte ik bij een marketingbureau met de focus op foodservice. En vanaf dat moment was een leven en creatieve geest zonder food niet meer denkbaar.

Creatieve food’freak’ dus. Bak je er zelf nog wat van in de keuken?
Eenmaal het huis uit ging de (wereld)keuken voor me open. Van aardappeleter naar groenteverzamelaar. Dat wat ik vroeger juist liet liggen, ligt het bord nu van vol. Bakken kunnen we zeker, pannen roeren, deeg kneden noem het maar op.

Chef de cuisine staat er ook wel op je naambordje?
Ja, dat en mama, knutseljuf, crea-bea, Lein, chef, Beppie…

En heeft deze chef dan nog een signature dish?
Absoluut! Risotto (en excuses aan de Italianen onder ons) met heel veel groente. En kruiden. En andere kaas (oeps). Het liefst met witte wijn erin uiteraard, maar voor de mini fijnproever toch zonder…
Natuurlijk presenteer ik dit liefst op een bijzonder bord met verse kruiden erover heen, een mooi kleed, lekker drankje en fijn gezelschap.

En hoe zit dat dan met fotograferen?
Tja, al dat lekkers wat uit de oven schuift, smeuïg uit de pan komt of krokant de grillplaat verlaat zet ik liefst smakelijk gestyled voor de lens. Maar ik ben bang dat niet alle gezinsleden dit waarderen en dat ze het liever warm op hun bord krijgen… En het liefst meteen als het klaar is.